its me !

Tuesday, 3 January 2012

2011 and 2012



For all the times i had to go through the pain of losing someone i love.
For all the beautiful moments i cherished with my FAMILY, my LOVE and FRIENDS..
For new friendship,new perspectives,new horizon.
For the worse and painful feeling of loneliness..
For the amazing feeling of loving and being loved.
For all the new changes you brought in me.
For all the times i cried and became stronger.
For the feeling of being rejected and taken for granted..
For all the beautiful momeny spent with HIM.
For the fact that he knew what he was doing to me but yet didnt wanna do anything about it.
For all the times i had to stop caring about myself and my feelings just to make sure he is happy.
For all the times i missed my loved ones who are far away from me.
THANK YOU 2011 for giving me a new meaning of life and for making me explore my inner strength and beauty..
you are certainly one of the years am not gonna forget..

2011 byk meninggalkan kenangan pahit manis dalam setiap yg hidup kan..*lain la kalo yg mati..kalo cakap pasal azam memang sumua org ade azam xkire kecik tua mude remaja.cume perlaksanaan azam tu dillakukan ke x.kalo setakat kate2 memang senang*nasib baik xpost azam kat fb..:P
bercakap pasal 2011 ni terlalu bnyk bnda yg berlaku.:)
firstly aqu beruntung dapat menjejaki bumi kuala pilah ni...dapat jugak belajar cakap orang nogori..sebelum ni da menjelajah kuala lumpur 2 tahun + kedah setaon..so kate orang tua tua jauh perjalanan luas pemandangan n xknal make xcinta...*cinta di sini...:P
sorry la aqu x upload gambar2 aktiviti 2011 coz gune lappy kawan..lappy aqu *akram malik berkata gune...hahaha....:P


__________________________________________________________________________________


Saturday, 24 December 2011


You forgive me for liking you too much,
And I'll forgive you for not liking me enough.

You forgive me for missing you so,
And I'll forgive you for being so cold.

You forgive me for the loud racing of my heart,
And I'll forgive you for not hearing it.

You forgive me for playing your games,
And I'll forgive you for toying with my emotions.

You forgive me for finding you so attractive,
And I'll forgive you for not noticing.

You forgive me for raising you up so high,
And I'll forgive you for bringing me down so low.

You forgive me for wanting to be with you,
And I'll forgive you for avoiding me.

You forgive me for being so pathetic,
And I'll forgive you for taking advantage of it.

You forgive me for not being able to let go,
And I'll forgive you for never having latched on.

You forgive me for having hopes and dreams,
And I'll forgive you for crushing them.

Forgiveness brings inner peace.
Do we have a deal?



I fear that someday you might leave me because you realize you can do best
I fear that something is going to stand in our way and we will slowly drift apart
I fear that you won't call me or will get tired of who I am
I fear that you might realize how you've compromised for me
I fear that some one is going to steal you away
I fear that something inside of you is going to get annoyed 
with all the little things you used to love
I fear that one day something is going to happen 
and God will take you away from me
But most of all I am afraid that I may do something to make you cry, 
and if that happens I'll die







Wednesday, 14 December 2011

KHAS BUAT LELAKI

suatu petang, tiga orang lelaki bujang A B dan C duduk melepak kat kdai mamak smbil menonton bola...selepas bola da habes.. c A memulakan perbualan..

LELAKI A : eh, korang.. aku da bosan la hidup bujang mcm ni. bile kita nak kawen?

LELAKI B&C : a'ah.. sama la..

LELAKI A : bg korang la, korang nak mcm mana yang sesuai untuk kita buat bini?

LELAKI B : kalau aku msti la aku nak perempuan bertudung..

LELAKI A : kau C? 

LELAKI C : aku tak kisah, tp seelok2 nya aku nak perempuan yang pkai tudung jugak..

LELAKI A : hurm... kenapa korang memilih?

LELAKI B : eh, kita lelaki ni wajibla jadikan perempuan yang bertudung ni sebagai isteri, sopan santuh,        menjaga aurat, menjaga maruah, pndai masak, sejuk mata memandang.. pokoknya, aku suka la..

LELAKI C : betul cakap kau tuh A, aku kalau tengok pkai baju kurung x kisah la dia x cantik ke apa ke.. perghh ! cair beb.. perempuan bertudung pandai ambil hati kita tau.. mcm kat opis aku kan, orgnya x la jugak cantik. tp manja beb.. walaupun dia pakai tudung.. terbaik la ~


LELAKI A : kalau la ditakdirkan jodoh korang dengan perempuan x pakai tudung, korang terima x?

LELAKI B : aku kalau perempuan yg x tak pkai tudung ni aku kurang sikit, takut mak aku x suke jea.. yela, mostly aku bca dlm artikel artikel perempuan x pkai tudung ni tempat nak main jea.. nak puaskan nafsu, ntah la aku pun tak tau... 

LELAKI A : x bek ko cakap mcm tuh tau.. ko x boleh suka hati nak cakap mcm tuh..

LELAKI C : ko pula? dr td asyek ko yg tya jea..

LELAKI A : aku? aku tak kisah la... aku ikut kepada ketentuan Allah, aku ikut jodoh... bg aku perempuan pakai tudung ke tak pakai tudung ke sama jea yang pntng baik, hormati org tua dan pandai jaga diri.. seksi x pkai tudung tuh hanya luaran.. nti da kahwin pndai la aku nak ajar suh pakai tudung, lagipun gf aku sekarang mmg free hair, tp dia solat, x kuar rumah, pndai jaga diri.. aku pernah jugak cakap kalau x pakai tudung masuk neraka.. Allah murka, pastuh selamba dia cakap.. dia x sedia lagi.. dia tanak jadi paksaan dalam pakai tudung sbab kalau di paksa dia tanak mcm da pkai tudung buka balik.. da free hair pkai tudung lagi.. lau pkai tudung pkaila terus.. so, sbb tuh la aku hormati dia, dia x hipokrit..


LELAKI B &C : terdiam =.=


so, kesimpulannya.. lelaki x boleh nak judge wanita pada luaran, x bertudung semestinya x baik, dan yang bertudung x semestinya baik.. ada PRO dan KONTRANYA.. buka main belasah jea.. dlu kita ada pengalaman.. lelaki tuh reject kita sebab  x pakai tudung.. soo bad  =,=

Bagi aqu lak xkira la lawa ke buruk ke kai tudung ke xkai tudung ke yang penting die sayang aqu macam aqu sayang die.then sentiasa ada dalam hati kite time susah senang..bukan jenis pentingkan diri sendiri time susah cari kita time senang tgk kitepon xnak.....still waiting for that moment..mak aqu ckap kalo ade yg mcm tuh cop terus sebab susah nk cari wanita macam tuh....papew pon study come first okey..jgn dok berbunga2 cinta sedangkan study tah kemana....:P


aqu nk kongsi video kat bawah ni..dgr baik2 ehh...:)




p/s ; i miss u

Monday, 12 December 2011

CLUMPSY DAY~

mcm ni la aqu ariniyh...


  • bangun pagi da lewat...so wat 3 benda dalam 1(mandi,gosok gigi,cuci muke)...nak cepat la katekan
  • then ponteng pulak kelas ctu sebab nk settlekan register course...
  • time kat hep pulak lupe bwak lappy ..nsib baik mmbe bwak so leh la pnjam..cari punyer cari masuk la kelas 2c1 course bisne management tok BEL..hahaa
  • dalam lecture chemist tibe2 headache lak...adoiii...:(
  • tetibe lak lupe arini ade lab bio ...*kalut balik umah amek lab coat...hahaaa

Friday, 9 December 2011

i miss you :)

Assalamualaikum..:)

hye,awak...:) mesti pelik kan.,macam mana kite tetiba boleh masuk dalam blog awak nie...kite pown pelik..tetiba tekan terus boleh masuk..hah.,alang-alang bole masuk nie...nak cakap somenthing..baca kat bawah nie..:)


I did three things today,miss you, miss you, and miss you.

ok.,bye2..:)

p/s:sayo saye awok..:)

Thursday, 8 December 2011

HIDUP TAK MENENTU !



*just nak kongsi lagu ni jer..tgk+dgr youtube tetibe tgk lagu ni mcm kena jer mcm yg berlaku kat aqu....
taon ni azam nk mulakan sem 2 dengan bergaya xnak ponteng kelas tp sem 2 da lame start aqu baru masuk  3 or 4 kelas...bukan niat xnak masuk kelas tp jadual aqu bertindih.bile masuk kelas ni tetibe xde lecturer lagi...malas la nk gerak p kelas satu lagi...*orang tu xnak pon tolong kite susun jadual kan...:(
dalam sedar x sedar mase da makin suntuk nk susun jadual..skang aqu belom daftar  BEL*kelas penuh..cari punyer cari KP or penasihat sume xjumpe....time ni diorang hilang...x bertanggungjawab punyer orang...hahaaa



saya xstress ?*hebat

*kalo gurl stress diowg need shoulders someone..tp kalo boy stress xde sape yg nk tolong ilangkan stress..so better no stress.anggap jer masalah tuh satu cabaran dalam idop kite bukannyer satu beban...insyaallah tuhan tolong kite..:)
*tp kalo stress jugak mak aqu selalu pesan jgn mudah melatah..try cari someone yg bolee wat kite tersenyum x kire orang tuh sahabat or someone speacial*kalo laa ade kan...:)
mummy ! ! !! ! !


  • *****sorry otw belajar cara nk update blog....:) *****
Loading...

Popular Posts

Avril Girl

There was an error in this gadget